אחרי שהחלפנו מבטים בואו נדבר

עבודת צוות כשהצד המקצועי מאחד והצד החברתי מפריד

פוסטים פופולריים
מסיבת יום הולדת שלושים – 30 רעיונות מקוריים לבעל
ארגון מסיבת יום הולדת 30 מצריך מקום, כיבוד, הופעה, הרצאה או הפעלה. לפניך בנק רעיונות ועצות להפקת מסיבת הפתעה שמחה ומקורית שתישאר בזיכרון עד לחגיגת העשור הבאה...
יום הולדת ארבעים – חוגגים עם 40 רעיונות מפתיעים
תלמדו מטעיות! ביום הולדת 40 של אשתי עשיתי טעות קטנה ששנים עלתה לי ביוקר. ארגון והפקת מסיבת יום הולדת ארבעים כהלכתה,תגרום לכך שבעשור הקרוב תהיו מסודרים/ות. קבלו סט רעיונות למסיבת עשור תוססת ומרגשת
הגדלת פריון בעבודה – פעילות גיבוש או ימי חופשה ?
הגדלת פריון בעבודה יכולה להיעשות דרך חופשה וגם דרך פעילות גיבוש. ח"כ רחל עזריה ממפלגת כולנו העבירה בהצעת חוק בקריאה שניה ושלישית בכנסת כי העובדים/ות בישראל יקבלו 12 ימי חופשה במקום 10 ימי חופשה.עד היום רק מהשנה החמישית נוספו עוד ימי חופשה. כשהמטרה בלקיחת ימי חופשה היא להגדיל את פריון העבודה. שכיר/ה בישראל עובדים יותר שעות מעמיתיהם ב- ocd כאשר עמיתיהם מקבלים בין 15-20 ימי חופש בשנה !! החוק יחול על מיליון וחצי עובדים בישראל.. בשנת 2014 מדינת ישראל דורגה במקום החמישה עשר מבין מאה שישים וחמש מדינות בעלות כלכלה בעולם ועמדה בין קנדה לגרמניה. פריון המשק לשנת 2011 נמדד בכ- 78,847 דולר. אין ספק כי חופשה היא אחת מהדרכים לגרום לגוף להתרענן, להחזיר אנרגיה ובכך להחזיר את העובד/ת בכוחות מחודשים לצוות, מחלקה, חטיבה, אגף, חברה.
חזור...
14/9
2016
עבודת צוות כשהצד המקצועי מאחד והצד החברתי מפריד
חיפוש לפי קטגוריות:
עבודת צוות בארגונים ובספורט
עבודת צוות היא מרכיב חשוב בהתקדמות של המין האנושי. בחברות וארגונים קורא שיש קונפליקטים על בסיס מקצועי. אבל מה הפתרון כשהצד המקצועי מאחד והצד החברתי מפריד?
 
הצלחת עבודת צוות בתקופה הנאולתית
בלי עבודת צוות רוב האנושות לא הייתה מתפתחת כפי שהיא היום. כבר בתקופה הנאולתית 10,000 שנה לפני הספירה מדווח כי בני האדם פיתחו שיטות לארגון ושיתוף פעולה על רקע חברתי והסתגלות תרבותית.  גידול בקר, עיבוד חקלאי, ציד משותף, היררכיה חברתית, טכנולוגיה החל משימוש מחניתות ועד אבני רחיים, הקמת ישובים.
 
להקת תמוז – קונצרט בהופעה ויחסי אנוש מתחת לאדמה
בתאריך 15.9.16 להקת תמוז תעמוד על בימה אחת להופעה בלתי נשכחת. הלהקה הוציאה דיסק אחד שהפך עם השנים לנכס בתחום המוזיקה הישראלית. כשמתארים את מערכת היחסים בין חברי הלהקה בשנות השבעים מדברים בעיקר על חוסר כימיה מקצועי ואישי. מסופר כי  אריאל זילברג באחת מהנסיעות להופעה באוטובוס לבש מסכה. מתארים אותם "כחמישה מופרעים".  הלהקה הופיע במשך שנה. נפגשו על בסיס יום יומי כדי ליצור מוזיקה,  בעצם מה שאיחד אותם זאת היצירה שהפכה לנגינה ושירה. הופעה שלהם מתוארת כקונצרט אבל יחסי האנוש היו מתחת לאדמה שהובילה להתפרקותה. ניתן ללמוד ממקרה זה כמו גם מלהקת כוורת שכשיש גורם מאחד כמו מוזיקה לדוגמא זה יכול להוות בלם כנגד בעיות פרסונאליות. אבל ברגע שיש קונפליקטים הן בצד המקצועי והן בצד החברתי התוצאה התפרקות הצוות, הקבוצה, הלהקה.
 
19 צוותי עבודה בצבא למיזוג
בשנת 2017 יתאחדו אגף הלוגיסטיקה והטכנולוגיה יחד. כדי שהדבר יקרא יצרו בצבא 19 צוותים שבחנו את הנושא במגוון דרכים. עבודת צוות זאת הדרך לקדם שינויים ולהפיק לקחים.
 
"עבודת צוות" מהפלוגה ועד האוגדה
במלחמת יום הכיפורים ה- 24.10.1973 נחשב ליום דמים בעיר סואץ. כשמונים הרוגים /נעדרים וקרוב למאה עשרים פצועים משני גדודי צנחנים. בתחקיר שנערך נמצא כי שני הגדודים לא היו חלק אורגני מהאוגדה ובתוכם היו פלוגות שלא הכירו האחד את השני. העיר סואץ לא נכבשה, היה קושי בתאום, עד כדי חוסר דבקות במשימה. הוכחה נוספת עד כמה חשובה ההכרות האישית והניסיון מקצועי קבוצתי בכדי להגיע מהר יותר אל הניצחון.
 
מנהל טוב מנצח על התזמורת
עונת הכדורסל עומדת בישראל עומדת להתחיל. קבוצת מכבי תל אביב הביאה זרים חדשים מלאי רעב ומוטיבציה. היתרון בלהביא שחקנים צעירים "מורעלים" עם הרבה מוטיבציה מתרכזת ברמת אנרגיה ואינטנסיביות גבוה החיסרון הוא שהם צריכים להכיר אחד את השני ולהתחבר הן מבחינה חברתית והן מקצועית למען מטרה משותפת שהיא זכיה  באליפויות ובגביע. על המנהל המקצועי והמאמן שלהם למצוא את הדרך לגיבוש חברתי וחיבור מקצועי ולשלוט על האנרגיות והאמוציות בקבוצה. הדבר דומה למנצח על תזמורת שכל פעם צריך לתת ליצור הרמוניה בשילוב כל כלי התזמורת . בשנה שעברה הובאו גם שחקנים עם קבלות שחלקם וותיקים אבל לא נוצרו "כימיה קבוצתית".
 
תפקיד "הספויילר" של מחלקת משאבי אנוש
כמו שיש סקאוטים בקבוצות ספורט שמחפשים את השחקנים הטובים ביותר כך צריכה מחלקת משאבי אנוש למצוא את העובדים/ות הטובים ביותר מבחינה מקצועית וחברתית. כיוון שאין תמיד "בינגו" או "ספויילר" צריך לעשות פשרות. בסופו של דבר כשמביאים לראש צוות עובד/ת חדש/ה או שצריך להרכיב צוות חדש הדרך היא להציב את החזון והמטרה ולהתחיל ליצור תלכיד חברתי ומקצועי כשראש הצוות הסמכות  לפתור בעיות מקצועיות וחברתיות כדי שהצוות יעבוד בתפקוד גבוה.  מחלקת משאבי אנוש צריכה לקחת בחשבון מבחינה חברתית ומקצועית מה ראש הצוות רוצה וצריך. החלטה נכונה יכולה להקטין את הפער שבין ציפייה חברתית למקצועית וזאת על ידי תאום ציפיות.
 
דרכי התמודדות כשהתוצאות המקצועית והלכידות החברתית לא מספקות
בדרך כלל נהוג לדבר על בעיה כאשר הצד המקצועי לא מביא את התוצאות המבוקשות אבל מה קורה דווקא כשהצד המקצועי מביא תוצאות והצד החברתי גורם לשחיקה, למרירות ופוגע בלכידות החברתית. כאן אתייחס לארבע אפשריות שונות:
 
1.תוצאות נמוכות ורמת לכידות נמוכה – על המנהל/ת להשקיע הן ברמה המקצועית והן ברמה החברתית לחיבור ולאיחוד. יש לעשות סיעור מוחות כדי למצוא מה לא עובד ואיך ניתן להוציא דברים לפועל דרך החלטה משותפת.
 
2.תוצאות גבוהות ורמת לכידות החברתית נמוכה -  יש לבדוק האם זה נובע מפערי תרבות, מבעיות אגו, חוסר הסכמות גם בתחום המקצועי. על ראש הצוות לאבחן האם יש בעיה אחת מרכזית, לאתר מי זה שגורם לה ולנסות לפתור הן בשיחה אישית או על ידי הצעה לתפקיד אחר ולהביא מישהו / מישהי אחר/ת במקום.  
 
בדרך כלל העובדים/ות מוכנים להקריב למען המטרה, יש הסכמה מקצועית לרוב ודרכי עבודה משותפות. יש צורך גם להציב מטרה חברתית לצוות כמו "ערך משפחה", ערך של "חברות"  אבל אם הבעיה לא תיפתר לאורך זמן מישהו בסוף יעזוב ויותר מכך יחסים עכורים זאת כמו מחלה שבסופו של דבר תפגע בתפקוד..במחקרים השונים שנערכו על מקומות עבודה נמצאה כי ללכידות החברתית יש השפעה מכרעת על הישארות וסיפוק במקום עבודה.
 
3 תוצאות נמוכות ורמת לכידות חברתית גבוה – כאן יש צורך לאמת את הצוות מול החזון , המטרה והתוצאה המצופה. יש לדחוף לפתרון מקצועי בדמות ידע נוסף, שיעורים מכווננים וכו.. יש למצוא את הכשלים ומי עומד מאחוריהם. לבדוק האם יש מצב של  "חשיבקבוצה". בה הקבוצה מחפה האחד על השני ומצד שני החשיבה הופכת למקובעת.
 
4.תוצאות גבוהות ורמת לכידות חברתית גבוהה – כאן יש צורך לשמר את הקיים ולאתגר את הצוות עם דברים חדשים, רעיונות חדשים שיבואו דרך סיעור מוחות משותף.
 
לסיכום! עבודת צוות יכול להביא לתוצאות גבוהות כאשר יש שיתוף פעולה בין העובדים/ות ובינם לבין ראש הצוות או המנהל. 
 
הוסף תגובה
שם
התגובה שלי...
שלח
© האתר עוצב ונבנה ע"י חברת קומסטאר פיתוח מערכות כל הזכויות שמורות
.