אחרי שהחלפנו מבטים בואו נדבר
חברתCofaceBdi  בשיתוף מגזין TheMarkerמצאו כי פעילות רווחה לעובדים במקום העבודה הוא פרמטר שהיה פחות חשוב לעובדים/ות בישראל, אבל יחסי עבודה ותנאי שכר דורגו כחשובים ביותר. מה הסיבה לכך ? לפניך ניתוח הממצאים.
 
מהי פעילות רווחה לעובדים ?
פעילות רווחה כוללת: נופש לעובדים, ימי כיף, ערבי גיבוש צוות, מתנות לעובדים לחגים, תווי קניה, שוברים והטבות לעובדים, כנסים סמינרים, ירידים  וימי עיון.  
 
1.נופש לעובדים – כיום נופש או חופשה לעובדים/ות מתקיימים בארץ או בחו"ל.  בנק לאומי למשל שולח לנופש את המנהלים לטיול לחו"ל במחיר מסובסד. גם בחברות ביטוח המצב דומה. רוב הנופשים בארץ הם בבתי מלון בטבריה, ים המלח, חיפה, אילת, לעיתים גם בן או בת הזוג מוזמנת להגיע.
 
2.ימי כיף – הרבה מאוד חברות עורכות אחת לשנה ימי כיף לצוות עובדים. הדבר יכול להתבצע החל מפעילות ODT דרך טיול בארץ, השכרת אולם אירועים ליום כיף, הזמנת קייטרינג ועוד..
 
3. ערב גיבוש לצוות – פעם ברבעון או פעם בשנה עורכים ערב גיבוש למחלקה, לאגף, לצוות לחברה. הדבר מצריך כיבוד ומקום, בנוסף מוזמן מרצה אורח, מפעיל, אומן לתת הרצאה, סדנה, הופעה או הפעלה.
 
4.מתנות לעובדים – נהוג לתת בראש השנה ופסח מתנות לעובדים. הדבר יוצא לפועל דרך אגף משאבי אנוש או וועד העובדים.
 
5.תווי קניה ושוברים לעובדים/ות – עוד דרך לצ'פר את העובדים/ות במיוחד אם הם עמדו במשימות שהציבו בפניהם.
 
6. כנסים, סמינרים, ירידים, ימי עיון –  מיוחדת לתמרץ, ללמד, להעצים את העובדים/ות ובתנאי שזה לא על בסיס יומי. כמו כן סדנאות לשיפור תקשורת בין אישית ועבודת צוות נכללים בסעיף הזה.
 
7.קורסי גמול השתלמות- במסגרת קבלת גמול יש קורסי בחירה שהעובד/ת יכולים לקבל.
 
8-.ביגוד ולבוש המגולם בתלוש המשכורת.
 
שבע רעיונות לפעילות רווחה לעובדים 
 
א. מופע גרפולוגי - פעילות מעצימה ומשעשעת דרך כתב היד.
 
ב. סדנת צחוק - כיצד להביא את הצחוק לחיים. 
 
ג.הרצאה שפת גוף - הדרך לקרוא אנשים ולשפר תקשורת בין אישית. 
 
ד.סדנה לניהול קונפליקטים - כיצד להתנהל נכון מול קונפליקטים בבית ובעבודה
 
ה.פעילות לחץ ושחיקה - כיצד לנהל את השחיקה והלחץ נכון. 
 
ו.ניהול זמן - הדרך שבה ניתן להחזיר את הסמארט פון בזמן :-)
 
ז- פעילויות עבודת צוות - משחקים שמעדדים לשיתוף פעולה וגיבוש.
 
איפה העובדים הכי רוצים לעבוד ?
 
הסקר בדק איזה חברות וארגונים העובדים רצו הכי לעבוד אצלם ואלו התוצאות שהתקבלו :
 
היי טק וטכנולוגיה 37 אחוזים, ופיננסים 19 אחוזים, תעשיות 11 אחוז, שירותים 9 אחוזים מסחר 7 אחוזים  הכי כדאי לעבוד בהם, תקשורת מדיה ואינטרנט 5 אחוזים, מזון ומשקאות 5  אחוזים, שירות ציבורי 4 אחוזים, תשתיות לאומיות 2 אחוזים,  בניה ואחזקות 1 אחוז..
 
עצם העובדה כי מירב העובדים/ות מעדיפים לעבוד במקצועות היי טק וטכנולוגיה ופיננסים סה"כ 56 אחוזים מלמדת כי כן חשוב לעובדים ליהנות מתנאים ומקום שיש לו מה להציע. מן הסתם סל רווחה בארגונים אלה יכול להיות גדול יותר.
 
מהם חמשת הפרמטרים החשובים ביותר לעובד/ת במקום עבודתם:
שכר, יחסי העבודה, היציבות התעסוקתית במקום, תנאים נלווים וקידום מקצועי. ייתכן שתנאים נלווים כפי שהוצגו בסעיפים 1-8 תורגמו בצורה לא מודעת במקום פעילות רווח לעובדים.
איזה חברות דורגו בעשיריה הראשונה כמקום שהכי הכי טוב לעבוד שם:
1.חברת חשמל. 2.גוגל. 3.אינטל. 4.בנק לאומי 5.טבע תעשיות. 6.ישראל HP 7.אלביט מערכות. 8.התעשיה האווירית 9.בנק פועלים. 10.אמדוקס.
 
ניתוח הממצאים והסברם בראי פעילות רווחה בארגון
פעילות רווחה לעובדים במקום העבודה הוא פרמטר שהיה הכי פחות חשוב לעובדים/ות בישראל ע"פ הסקר שערכו חברתCofaceBdi   בשיתוף מגזין  TheMarker ובו בדקו את דירוג החברות שהכי טוב לעבוד בהן של2015 cofacebdi
נשאלת השאלה למה.
 
כמי שנמצא הרבה בארגונים וחברות מטעם האגודה למלחמה בסרטן ומרצה על נזקי עישון וכן כן עורך סדנאות גיבוש לעובדים כך שייצא לי להעביר לפחות בחמישה חברות המדורגות בעשיריה הראשונה וראיתי את החשיבות מצד המזמין/ה ומצד שני את החוויה מהצד של העובדים  לכן התוצאה מאוד מפתיע !!
 
ערבי צוות הם דוגמא טובה לפעילות רווחה שבה הצוות יוצר את הצורך ועל ראש הצוות מוטלת האחריות לארגן אירוע כזה. כמה פעמים בחיים שלכם נתקלתם במשפט "חייבים להיפגש אחרי העבודה". ערב צוות הוא דוגמא קלאסית לצורך חברתי הן מצד העובדים והן מצד ראש הצוות. החוויה, הכיף, ההנאה, השחרור, העצמה הוא ערך חשוב לעובדים, למנהל/ת ולארגון.
 
בסבירות גבוה מאוד שסל הרווחה הוא עשיר מאוד באותם עשרת החברות., מה עוד שעובדים/ות עושים השוואות גם בנוגע לכל הקשור לפעילות רווחה בין מקומות עבודה שהם היו בהם בעבר ויש תחרות סמויה בין חברות במיוחד כאשר התרבות הארגונית מעודדת ערכים משפחתיים, חגיגת הצלחות, פעילות חברתית לחיבור בין העובדים, תנאים סוציאליים נלווים.
 
גם בתחום של יחסי עבודה שכולו מעוגן בחוקים יש מקום של תקשורת בין אישית כחלק מאותם יחסי עבודה בין אנשים. פעילות רווחה לעובדים היא גם בנושאים הקשורים לעבודת צוות במיוחד כשיש קונפליקטים בין העובדים, ששולחת לקורסים עובדים/ות בתחום של שפת גוף ותקשורת ככול שהם יהיו יותר משמעותיים ומוצלחים העובדים בטוח יעריכו אותם יותר.
 
נשאלת השאלה כיצד העובדים/ות תפסו את פעילות של מחלקת הרווחה, מה היא כוללת עבורם. הרי חלק מהתנאים הנלווים הם גם חלק ממדיניות רווחה. בסעיף הבאה אדבר כיצד ניתן לשנות את התפיסה מצד העובדים כלפי מחלקת הרווחה.
   
נקודה משפטית ! בדיוק שנה לפני ב-20.5.2014  נקבע בפסק דין תקדימי של בית הדין האזורי מצד השופט וסגן הנשיא שמואל טננבאום כי "אירוע גיבוש" לא נחשב תמיד "כהכנסת עבודה". ראו יום גיבוש – פרה חולבת לארגון. ייתכן שבין הפסקה אולי השפיע בצורה מזערית אבל השפיע על הדירוג של העובדים על פעילות רווחה בארגון.
 
מדינת רווחה בארגון – להפוך למושג משמעותי לעובד
ייתכן כי העובדים/ות ציינו שפעילות רווחה אינה משמעותית כי בדרג הניהולי של החברה באמת לא רואים אותו ככזה. במקור מדינת הרווחה נועדה לספק לתושבים/ות הגנה מפני מחסור, לצמצם את אי השוויון. הצורך עלה לאחר מלחמת העולם השנייה ועם הזמן נוספה השאיפה לשיפור ברמת החיים בצדק החברתי. כלומר יש פה עניין תהליכי. מדיניות הרווחה מתבצעת דרך שירותי הרווחה.
 
מעסיקים / ארגונים / חברות שייקחו על עצמם לקדם מדיניות רווחה בחברה מתוך ליבת התרבות ארגונית. שאדם אחד יהיה אחראי עליה מ "א" ועד "ת". בסופו של תהליך ימצאו עובדים שבה הם מוכרים את פעילות הרווחה שתהפוך עם הזמן למשמעותית הן ברמה החברתית והן ברמה האישית.
 
משוב על פעילות רווחה
אחת מהדרכים לשפר את היחס של העובד/ת כלפי פעילות רווחה בארגון הוא על בניית משוב דרך גוגל דרייב. מאוד פשוט ניתן להכניס פרמטרים כגון : רמת שביעות הרצון מפעילות מחלקת הרווחה בארגון, האם ישנה התאמה אישית וצוותית של התכנים אל למוצ המציאות החברתית והמקצועית בחברה, איזון בין פינוק לבין העשרה מקצועית, רמת המקצועיות שבה מועברים התכנים, העוצמה של החוויה ועוד..
 
תפקידים של וועדי עובדים בתחום הרווחה
כיום ישנם המון חברות הן מתחום הביטוח, הסלולר שהעובדים/ות הצליחו להתאגד כשבין היתר מטרת וועד העובדים הוא הגדלת פעילות הרווחה לעובדים לרבות שיפור סביבת העבודה וקידום הפתיחות ואוזן קשבת לעובדים/ות.
 
למה מנהלים צריכים להיות קשובים לצורכי העובדים
החוקר רלף סטוגדיל בדק מה מאפיין מאה מנהלים בחברות הטובות והמובילות בעולם ומצאה שאחרי מתן השראה, והדגשה של החזון, חשוב לשים את הדגש על צורכי העובדים, וחשיבות האמון שבין העובדים למנהלים. הצורך בפעילות גיבוש חברתית מחוץ למקום העבודה צריך להגיע ראשית מהמנהל/ת או מצוות העובדים/ות. כשהמחלקה או האגף רואים שלראש הצוות אכפת מהם לא רק ברמה האישית והמקצועית אלה גם ברמה החברתית רמת הסיפוק ותחושת השייכות תשתפר.
 
האם שכר בעבודה הינו גורם לאושר
מחקרים שהתמקדו במשכורות של עובד/ת שכיר/ה מצאו כי מעל סכום מסוים המשכורת לא השפיעה על תחושת האושר. דווקא קשרים חברתיים ואישיים עם עמיתים לעבודה הביאו לתחושת אושר גדולה יותר. פעילות רווחה היא חלק מפיתוח קשרים חברתיים מחוץ לכותלי העבודה.
.
פעילות רווחה בעסקים קטנים ובינוניים
לרוב עסקים קטנים ובינונים בישראל הם עסקים משפחתיים. ישנם גם חברות גדולות שהוקמו על ידי משפחה וממשיכות להתנהל. במקרה הנ"ל הסקר לא התמקד באותם עסקים קטנים ובינונים. וייתכן שפעילות הרווחה באותם עסקים הוא מאוד דומיננטי ומתקבל כמובן מעליו ומצד שנה ייתכן שכלל לא קיים כאשר לא מעט עסקים קטנים ובינוניים נכנסים לקשיים.
 
בהתאם לממצעים איזה סדנאות מתאימות לגילאים 35-40
בדירוג שנעשה על חברות נמצא כי בגילאים שלושים וחמש עד ארבעים ישנם תחושות של מחסור בביטחון לגבי הדרך המקצועית שלהם. בדירוג הם נתנו משקל רב לשכר ולתנאים הנלווים. הדבר גורם כן לבדוק אופציות מחוץ לארגון. לכן דווקא לגילאים האלה כדאי לבנות סל רווחה מיוחד שיכלול בין היתר סדנאות בתחום של לחץ ושחיקה, מדיטציה, סדנאות יוגה צחוק, סדנאות גרפולוגיה. מימון קואצ'ר שיידעו להכיל ולתת כתף למקום "החסר ביטחון". חיזוק הנאמנות למקום העבודה נעשה על ידי יצירת תלכיד חברתי חזק בתוך העבודה ומחוץ לעבודה. יצירת פעילות רווחה למען העו
 
בהתאם לממצעים  איזה סדנאות מתאימות לגיל 45
בסקר בני ארבעים וחמש ומעלה מצאו כי הם בעלי מוטיבציה גבוה לעבוד, לבצע שינוים ולתרום למקום העבודה. והצהירו על נאמנות למקום העבודה. סדנאות שיכולות לבוא בחשבון כחלק מתוך פעילות רווחה לעובדים: סדנאות פיתוח מצוינות, יצירתיות, חשיבה מחוץ לקופסה, הרצאות העצמה לקראת גיל המעבר. בימי גיבו וכיף לקחת אותם לפעילות של פיינט בול, אפשר לחשוב על פעילות יום גיבוש אתגרית בהתאם ליכולת הפיזית והרצון.
 
מה פיטר דרוקר אבי תורת הניהול היה אומר לסיכום
שאם הוטל על המנהלים להוציא פרויקט לפועל עליהם לנקוט בשיטה מתגמלת קרי: :
 
1.לבחור את הצוות הנכון
 
2.לדעת לתת משוב וביקורת לצוות
 
3.להעניק תגמול לצוות !!
 
אין ספק כי תגמול לצוות עובר דרך פעילות רווחה לעובדים !!!! בתקווה שהתוצאות שיתפרסמו בעתיד יהיו טובות יותר.
 
ניתן להתקשר למשרד 03-5590868 ישיר לנייד 050-5711160
borderImg
emailIcon
יצירת קשר ראשוני
שם
דוא''ל
טלפון
שאלה
true
אני מסכים לקבל עדכונים במייל
שלח
יצירת קשר מידי
050-5711160
טלפון קווי
5590868
ת.ד. 18050 אזור 58003
intrestingIcon
קראת הרווחת !!
יום גיבוש לעובדים- workers DAY party
מנהל/ת רווחה ומשאבי אנוש! הפקת יום גיבוש כיף לעובדים מצריכה בחירת פעילות מחברת ושוברת שגרה, שתשמח ותפנק. לפניך מבחר רעיונות אופטימליים לבחירת הופעה, הרצאה, סדנא, אטרקציה, הפעלה, שיותאמו לקונספט האירוע ולאופי העובדים והמנהלים..
peopleIcon
חברות שנהנו
פלאפון
בנק פועלים
בנק יהב
שרותי בריאות כללית
חי אלקטרוניקה
ויזה כאל
מכבי שירותי בריאות
© האתר עוצב ונבנה ע"י חברת קומסטאר פיתוח מערכות כל הזכויות שמורות
.