אחרי שהחלפנו מבטים בואו נדבר
מהי תורת הגרפולוגיה
כתב היד משקף את מיזגו, מרצו, אופיו של הכותב או הכותבת. בתחילתו של אבחון גרפולוגי נמדדת תמונות הכתב ע"פ צורה, תנועה, וארגון. על סמך החלטה זה מתחילים לערוך פענוח כתב יד.  בתהליך מחפשים מספר פרמטרים (סינדרומים) שיעידו על תכונת אופי אחת. בסופו מוגש האבחון למזמין או למזמינה אם דרך המייל, מכתב בדואר או בפגישה אישית.
מה תפקידו של גרפולוג
 
תפקידו של גרפולוג
תפקידו של הגרפולוג הוא לתת אבחנה על אישיותו של הכותב/ת עם מתן עצות ספציפיות בהתאם להזמנת האבחון. לדוגמא גרפולוג תעסוקתי ייתן עצות על סמך האבחון מה כדאי לכותב/ת ללמוד או לעבוד. גרפולוג שהתמחותו בזיוף חתימות או ציורים ייתן את החלטתו בנידון על סמך בדיקת הגיל של דף הנייר, השוואות בין חתימות של אותו אדם. גרפולוג העוסק בכתב של בני נוער או פענוח  ציורי ילדים יאבחן את הציורים ואת משמעויות הבלתי מודעת של הציור. לדוגמא אם הילד צייר את עצמו רחוק לאומת משפחתו, איזה איברי גוף מובלטים בציור. כמעט ואין גרפולוגים בישראל שעוסקים גם בטיפול פסיכוולוגי..
 
מהי השיטה הטיפולית של ארגז חול
את שיטת ארגז החול כחלק מטיפול הפסיכותרפיה הכרתי במקרה. בפגישה שהייתה לי מרפאה בעיסוק היא הציגה לי את ארגז החול כחלק מהטיפול שנערך במכון הרפואי שמתמקד בילדים/ות. השיטה הומצאה ע"י מרגרט לוונפלד שהייתה פסיכולוגית באנגליה ופותחה ע"י הפסיכואנליטקית קאלף דורה שהתבססה על העקרונות של קרל גוסטב יונג והיא זאת שנתנה את השם "משחק חול".
 
המשחק מאפשר תהליך רגשי שבו האדם מקבל ארגז חול מלא בחלקו שבו הוא בונה את עולמו דרך עשרות חפצים קונים הנמצאים ליד כמו חיות, דמויות, כלי רכב ועוד. בסופו של התהליך המטפל יכול לאבחן את יצירת האומנות המייצגת את עולמו הפנימי של המטופל והסיטואציות שנבחרו להיות מודגשים. עצם המשחק הוא זה שאמור להביא את המטופל/ת למקום רגשי טוב יותר כאשר המטפל/ת יכולים לתת פירוש אישי לתמונה שנפרסה על פני ארגז החול או כמלווים בלבד לתהליך.
 
הדומה והשונה בין ארגז חול לבין כתב היד
אם נערוך הקבלה כיצד מתבצע האבחון הגרפולוגי מול ארגז החול אזי ניתן לדמות את הדף לארגז חול נקי ואת העט לאותם חפצים שבהם משתמש המטופל/ת כמו החיות, כלי רכב שונים, מיניטוריות של בני אדם ועוד.. ההבדל נעוץ בעובדה שככול שאדם יכתוב דברים ניטרליים כך האבחון הגרפולוגי יהיה יותר אמין בעוד שהחשיבות של משחק בארגז החול שהיא משמשת הן כמקור אבחוני אבל גם מקור טיפולי.
 
האם הכתב יכול לשמש כמקור טיפולי?
מחקרים מצאו שנשים שכתבו יומן בזמן משבר כמו אלימות במשפחה הדבר תרם בצורה חיובית להתמודדות שלהם מול המציאות הקשה שאותה הם חוו.
 
נמצא שבמנזרים היו מבקשים מנזירות צעירות בתחילת דרכן / שהורחקו מבתיהם להעתיק כתבי יד של נזירות שנחשבו צייתניות בכדי לשנות את אופיין.
 
בכתיבה כשלעצמה יש משהו מזכך. דרך הכתב אנו יכולים להעביר רגשות. לדוגמא אם תיקחו דף ועט תכתבו בשורה אחת דברים טובים על מישהו שאתם מוכרים או אוהבים ובשורה שניה דברים לא טובים על מישהו שאתם לא מוכירים או אוהבים סביר שתראו שוני בכתב גם אם אתם לא גרפולוגים.
 
דרך שינוי חתימה או כתב יד ניתן להתחיל שינוי תדמיתי ותודעתי. כפי שנאמר בעבר "השינוי מתחיל בך". באופן מפתיע או לא אישה שמתחתנת לאחר פרק זמן חותמת את שם משפחתה החדש או שמשאירה את הקודם, או שחותמת גם וגם (גם את משפחתה הקודמת ואת משפחתה היום).. יש זוגות שמחליטים על שם משפחה חדש ומביאים אותו בחתימה של שניהם..
 
הן הגרפולוגיה והן משחק ארגז חול הושפעו מתורתו של יונג. הארכטיפ אותו דימוי רגשי שמתבטא בצורה לא מודעות בנפשו של האדם והסמלים הקולקטיבים שלו כמו גיבורי ילדות, גיבורי אגדות שעליהם כותב יונג יכולים להתבטא מהלא מודע אל המודע דרך ציור, כתב יד וארגז חול והם מיצגות את עולמו הפנימי של האדם.  
 
ניתן להתקשר למשרד 03-5590868 ישיר לנייד 050-5711160
borderImg
emailIcon
יצירת קשר ראשוני
שם
דוא''ל
טלפון
שאלה
true
אני מסכים לקבל עדכונים במייל
שלח
יצירת קשר מידי
050-5711160
טלפון קווי
5590868
ת.ד. 18050 אזור 58003
intrestingIcon
קראת הרווחת !!
ערבי גיבוש / ערב גיבוש - פעילות משחררת מחברת ומצחיקה מאוד
ערבי גיבוש לצוות, לקבוצות, לחברות. רעיונות, הרצאות, סדנאות, אטרקציות, הופעות, 050-5711160 יובל בן בסט. משחק אלתור, גרפולוג לערב גיבוש, מפעיל סדנת צחוק, שפת גוף בזוגיות, תיפוף, אימפרוביזציה ויצירתיות, משחקי חברה, פיתוח עבודת צוות, תחרויות, פעילויות. אין כמו ערבי גיבוש לקבוצות להדגיש את החזון המטרות והיעדים (בקצרה) לצד ערב שכולו חוויה וכיף לעובדות ולעובדים. כאשר החזון הוא למען מטרה נעלה, כזה שיכול לעזור לאנשים אחרים, ההתגייסות של הצוות וההשקעה הפיזית והנפשית שהם יסכימו להשקיע תהיה רבה לאין ערך מתוספת משכורת. ערב חברתי לעובדים יכול לקדם את המוטיבציה מול ראש הצוות. כאשר העובדים/ות יראו וירגישו עד כמה המנהל/ת עשו הכל כדי שהאירוע יהיה מוצלח. הזמנת הרצאה או סדנה בנושא מוטיבציה יכולה להתאים במיוחד אם יש סקרנות בקרב העובדים/ות לתחום זה. יש לשקול ולהתייעץ אם זה באמת התוכן המתאים עבור ערב גיבוש, כי בסוף המטרה היא החוויה, השחרור, הכיף, הצחוק, "ותחושת הביחד".
peopleIcon
חברות שנהנו
פלאפון
בנק פועלים
בנק יהב
שרותי בריאות כללית
חי אלקטרוניקה
ויזה כאל
מכבי שירותי בריאות
© האתר עוצב ונבנה ע"י חברת קומסטאר פיתוח מערכות כל הזכויות שמורות
.